sjekkmerke Sammenlign bilforsikring

Fyll ut et skjema og få tilbud fra flere leverandører

 

sjekkmerke Sammenlign priser

Bruk vår tjeneste for å sammenligne priser på internett. Helt uforpliktende & gratis

sjekkmerke Spar tid og penger

Sammenligning er den letteste måten å spare penger. Vi gjør det kjapt og enkelt for deg.

Bilforsikring med betalingsanmerkning

Bilforsikring spiller en essensiell rolle i å beskytte alle sjåfører i Norge fra de økonomiske konsekvensene som oppstår ved en kollisjon for eksempel. Her er først og fremst ansvarsforsikring påkrevd for alle førere. Denne dekker kostnadene som påløper ved skade på andre biler, andre personer, og deres eiendeler som skades i ulykken. Den dekker ikke skader på egen bil.

Delkasko er ett steg opp, der en får dekt kostnader ved skader og økonomisk tap relatert til brann, innbrudd, glasskader, og veihjelp. Dette dekker allikevel fortsatt ikke skader som oppstår på bilen ved en kollisjon. Da skal du oppgradere til kasko eller super kasko, der sistnevnte gir deg litt ekstra fordeler med forsikring på eventuell leiebil, samt forsikring rettet mot motorstopp.

Uansett hvilket alternativ du velger, så vil bilforsikring være en utgiftspost. Det anbefales for biler av høyere verdi å benytte seg av kasko, mens du kan nøye deg med delkasko for biler av lavere verdi. Kun ved veldig lav verdi bør ansvarsforsikring være et alternativ. De fleste som kjøper bil tenker ikke over hvor høy kostnaden til bilforsikring kan bli, og denne kan faktisk lande på rundt 15,000 kr i året.

For de som har betalingsanmerkninger er unektelig økonomien ofte en bekymring, men kanskje enda verre er at det at de ikke er helt sikre på om de kan få bilforsikring. Kan en egentlig få bilforsikring med betalingsanmerkning? Dette har det vært en større debatt om i lang tid, og svarene her er litt diffuse fra alle kanter. Vi ser derimot nærmere på problemstillingen!

Få bilforsikring med betalingsanmerkning

Bilforsikring skal ikke bare dekke deg som sjåfør, men det skal tross alt også drive et selskap bak denne prosessen. Her er det viktig å være klar over at betalingsanmerkning vil fortelle selskapet at du kan slite med å betale inn dine regninger. Denne risikoen ønsker de færreste forsikringsselskap å ta på seg, da disse tapte inntektene betyr at de ikke vil ha midler til å dekke eventuelle skader ved ulykker.

Derfor velger mange forsikringsselskap å avslå søknader om forsikring fra de med betalingsanmerkning. Men hva sier egentlig loven og Forbrukerrådet om dette? I utgangspunktet skal forsikringsselskap gi forsikring til alle, men naturligvis spiller det her inn en ekstra rolle at de påtar seg en risiko. Det kan tross alt ikke sammenlignes med for eksempel mobilabonnement.

Uansett er det fortsatt slik at flere forsikringsselskap påtar seg risikoen, men da gjerne med et kompromiss fra kunden. Dette beløper seg ofte til at kunden er nødt til å utbetale en stor andel på forskudd. Siden det er lite sannsynlig at en person med betalingsanmerkninger har muligheten for å utbetale store beløp på forskudd, så betyr dette i effekt at mange blir avslått indirekte her.

Dersom du ønsker bilforsikring med betalingsanmerkning, så vil det være veldig viktig å kunne spare opp nok midler. Det lønner seg økonomisk å skaffe seg dette, og der en først bør betale ned gjeld og kreditorer, så bør bilforsikring også være høyt på listen. Dette gjelder spesielt dersom du har en verdifull bil. Ansvarsforsikring kan for øvrig ingen nekte deg, da dette er lovpålagt.

få uforpliktende tilbud fra flere selskap

Hvordan sjekke om man har betalingsanmerkning?

Hvordan sjekker om man har betalingsanmerkning? Her finnes det flere løsninger, der det enkleste er å kontakte sitt eget kredittkortselskap. Da kan de gi deg informasjon om hvorvidt du har fått betalingsanmerkninger. Du kan også bestille en såkalt kredittvurdering, men her betaler du for å se kreditten din, da som et tillegg til betalingsanmerkninger.

Videre har Norge et gjeldsregister der dine betalingsanmerkninger er beskrevet. Du kan sjekke dine anmerkninger direkte i systemet gjennom innlogging med Bank ID. Dermed får du en oversikt over hvem som har opprettet betalingsanmerkninger på deg, samt hvor lenge disse vil være i systemet. Det er dessverre ikke noen mulighet for å fjerne disse fra systemet.

Betalingsanmerkninger slettes etter 4 år

Betalingsanmerkninger slettes derimot etter 4 år i systemet. Det har ingenting å si om du betaler alt du skylder til kreditor dagen etter betalingsanmerkningen utstedes. Dette kan oppleves noe urettferdig, men slik er altså systemet. Det illustrerer derimot at de som møter et behov for bilforsikring med betalingsanmerkning i bagasjen, ikke nødvendigvis har en veldig dårlig økonomi.

Det beste du kan gjøre for din private økonomi er selvfølgelig å betale regningene dine i tide. Har du ikke midler tilgjengelig, så er det bedre å fjerne betalingsanmerkningen ved å ta opp et lån uten sikkerhet, enn å la regningene dine ende opp med betalingsanmerkninger. Dette illustreres her av hvor vanskelig det kan være å få fatt i bilforsikring med betalingsanmerkning.

Allikevel er det en god ide å forsøke å få fatt i en representant fra forsikringsselskapet, slik at en kan sette opp et møte. Der kan du muligens få til en avtale med en noe mer gunstig forskuddsbetaling. Eventuelt kan du få forklart din økonomiske situasjon. Her vil enkelte forsikringsselskap være mer forståelige, da avhengig av hvor byråkratiske deres prosesser er.

Vi anbefaler: Artikkel om lån med betalingsanmerkninger.

Billig bilforsikring med betalingsanmerkning

Billigst bilforsikring, da med samme vilkår, er selvfølgelig et mål, akkurat som ved kjøp av alle andre tjenester. Men hvordan får du billig bilforsikring med betalingsanmerkning? Fremgangsmåten er i grunn akkurat den samme som ved vanlige situasjoner. Det er for eksempel her viktig å samle opp nok med bonuspoeng. Disse får du ved å unngå ulykker med bilen din.

Dessuten er det også viktig å velge en bil som gir deg lave kostnader på forsikringen. Sportsbiler gir mange prissjokk, og jo flere hestekrefter bilen har, jo dyrere blir fort regningen. En moderat bil er det beste valget dersom du ønsker å spare penger på bilforsikring, og dessuten utsetter jo dette deg for mindre risiko uansett.

Naturligvis er også et viktig poeng at du helst skal velge den typen forsikring som passer deg best. For en bil med verdi under 10,000 kr, så kan muligens ansvarsforsikring være riktig valg. Da skal du derimot være klar på at du må betale for alle skader eller kjøpe ny bil ved et totalvrak. Det samme gjelder i stor grad delkasko, med unntak av brann. Kasko er derfor best, siden det dekker deg fullt.

Finn bilforsikring i dag!

Leter du etter bilforsikring med betalingsanmerkning, så kan dette fort oppleves som en frustrerende prosess. Her har du tross alt et krav til deg om å ofte betale forsikringen på forskudd. Det er det ikke mange som har råd til, og dermed blir en søknad ofte avslått. Dette er synd, da en påløper seg en stor økonomisk risiko.

Den viktigste tjenesten du kan gjøre deg selv i privatøkonomien er å unngå betalingsanmerkninger. Har du allerede disse, så kan det hende at noen gir deg bilforsikring uten forskudd, men du må nok ty til andre metoder enn en byråkratisk søknadsprosess. Ansvarsforsikring er du sikret, men ytterligere forsikringer kan det hende du må vente til betalingsanmerkning er slettet med å motta.

Det er ingen enkel situasjon å være i, men kanskje er det beste å ikke investere i en dyrere bil før du har fått dine betalingsanmerkninger slettet. Da kan du tross alt spare opp penger til en fin bil over tid, og når dine betalingsanmerkninger er slettet fra systemet, så kan du kjøpe bilen og tegne kasko om du ønsker.

sammenlign forsikringspriser nå