sjekkmerke La leverandørene konkurrere

Forsikringsselskapene konkurrerer om deg ved å gi deg sitt beste og billigste kaskoforsikring. Sammenlign pris, les omtaler og gi dine erfaringer.

 

sjekkmerke Uforpliktende & Gratis

Tjenesten er helt uforpliktende og gratis for deg som forbruker. Du kan selv velge å takke ja til et tilbud – eller avslå alle.

sjekkmerke Spar tid og penger

Du gjør det klokt i å spare penger der du kan. Samtidig får du brukt tiden din på noe som betyr mer for deg

Kasko

Bilen er et supert hjelpemiddel som de fleste av oss unektelig er veldig glade for å ha. Når en derfor havner i en ulykke, og bilen blir skadet, så er det om å gjøre å få den ut på veien igjen raskest mulig, eventuelt kjøpe en ny bil. Her er ideen at bilforsikring skal dekke de kostnadene du får når du havner i en ulykke med bilen.

Det er derimot ikke alle som velger en bilforsikring som dekker skadene på egen bil. Der det er lovpålagt med ansvarsforsikring for å dekke kostnader knyttet til skader på andre biler og personer, så er det ikke lovpålagt å forsikre egen bil. Her vil for eksempel ikke delkasko heller dekke skadene på egen bil i en kollisjon, da dette kun dekker brann, tyveri, glasskader, og veihjelp.

For å få full nytte ut av sin bilforsikring, så er det derfor viktig å vurdere om en skal oppgradere til kasko. Dette er en form for forsikring som vil hjelpe deg med å dekke skadene ved en kollisjon. Merk derimot at denne formen for bilforsikring ikke nødvendigvis passer til alle, da en tross alt kanskje ikke ønsker å forsikre sin bil på denne måten.

Det høres kanskje snodig ut, men hvorfor forsikre en bil som ikke har all verdens med verdi? Noen mener at risikoen er verdt å ta, mens andre ønsker seg kasko for å dekke eventuelle kostnader. Uansett hvilken situasjon du befinner deg i, så er det viktig å få en oversikt over hva kasko faktisk er og hvordan dette fungerer. Les videre her for å finne svaret!

Hva dekker kasko?

Helt elementært må en ha ansvarsforsikring når en kjører en bil i Norge. Dersom en ikke har dette og havner i en ulykke, så bryter en ikke bare loven, men en vil også være nødt til å dekke alle kostnadene for ulykken personlig. Dermed er det ikke noe valg her. Det en derimot skal velge mellom er delkasko, kasko, eller super kasko.

Kasko er her et alternativ mange velger for nye biler, da det dekker kostnader rettet mot skade på egen bil. Skulle du havne i en kollisjon, og bilen ble totalvrak, så vil nemlig forsikringsselskapet hjelpe deg med å betale for reparasjon eller en ny bil. Samtidig skal du også huske på at forsikringen aldri vil dekke alle kostnader, og at det alltid vil være en egenandel inkludert her.

Egenandel betyr simpelthen at du selv skal betale deler av dekningen. Denne forhandler du med forsikringsselskapet før du tegner avtalen. En høyere egenandel betyr lavere kostnad på din bilforsikring, mens lavere egenandel betyr høyere kostnad på din bilforsikring. Her er det viktig å velge riktig i henhold til hvilke budsjetter en har.

Super kasko er steget opp fra kasko, der en til og med får dekket forsikring for leiebilen en bruker. Dette er praktisk, og i grunn koster ikke super kasko veldig mye mer enn vanlig kasko. Allikevel er helt klart kasko og delkasko de to formene for bilforsikring som nordmenn flest ender opp med å tegne for sin bil.

Kasko eller delkasko

Kasko eller delkasko er altså spørsmålet de fleste stiller seg selv. Dette er ikke så veldig enkelt å besvare, da det ikke finnes noen klare skillelinjer. For en bil som er verdt under 10,000 kr kan ansvarsforsikring være nok, mens om du kjøper en splitter ny bil til over millionen, så er mest sannsynlig super kasko riktig for deg.

Midt imellom er det derimot vanskelig å finne et godt skille mellom kasko og delkasko. Som regel må en jobbe i lag med magefølelsen her. Jo lavere verdien er på bilen derimot, jo høyere er sjansen for at du bør velge delkasko. Samtidig bør du heller kun velge kasko dersom bilen er av en betydelig verdi.

Naturligvis er det også en budsjettering som må ligge til grunne her. Mange faller selvfølgelig for de litt dyrere bilene, der mange menn for eksempel ønsker seg biler med mange hestekrefter. Der disse ofte vil koste deg dyrere i bilforsikring, så er det fristende å velge delkasko for å kunne strekke budsjettene bedre.

Det er tross alt en betydelig forskjell i pris mellom delkasko og kasko. Siden førstnevnte derimot byr på mye mer risiko enn kasko, så er det mange som havner på sistnevnte. Selv om det kan bli litt dyrt å betale for en slik bilforsikring hver eneste måned, så er det for mange familier verdt det, siden en reduserer risikoen for at en skal miste sitt viktigste fartøy uten kompensasjon.

klar? Finn billigste kaskoforsikring

Bilforsikring pris

Bilforsikring pris kommer først og fremst an på hvorvidt du velger ansvarsforsikring, delkasko, kasko, eller super kasko. Ansvarsforsikring er her helt klart rimeligst, og delkasko er ikke spesielt dyrt heller. Det er først når du velger kasko eller super kasko at summene blir noe mer betydelige, men det er selvfølgelig fordi disse dekker deg godt ved et uhell.

En annen faktor som påvirker hvilken pris din bilforsikring havner på, er naturligvis hvilken bil du velger. Dersom du velger en billig stasjonsvogn til hele familien, så vil du mest sannsynlig få en god pris på din bilforsikring. Er det i stedet en sportsbil med flere hundre hestekrefter, så anses sjansen for ulykker som mye høyere, og dermed jekkes prisen opp betraktelig.

Videre er føreren i seg selv også selvfølgelig en viktig faktor. Unge menn får en mye dårligere avtale enn eldre damer, og dette handler om en risikovurdering fra forsikringsselskapenes side. Dessuten spiller bonuspoeng inn her. Du har helt sikkert hørt om bonuspoeng i bilforsikring, og dette er poeng du samler opp ved å unngå ulykker. Disse gir deg en rabatt på regningen.

Selv området du bort i vil ha en innvirkning på din bilforsikring. I fremtiden kan det til og med hende at forsikringsselskap vil installere utstyr i bilene som følger med på hvordan vi kjører. Det finnes allerede apper til dette. Tryggere sjåfører får da gunstigere avtaler.

Billig bilforsikring tips

Ønsker du tips til en billigere bilforsikring? For det første skal du vurdere hvorvidt du trenger super kasko eller kasko. Velger du delkasko eller kun ansvarsforsikring, så vil du uten tvil spare større beløp. Dette må derimot være et logisk valg basert på verdien av bilen din. Lar ikke en innsparing seg gjøre her, så finnes det allikevel mange andre områder du kan spare på.

Den beste måten å spare inn på bilforsikring raskest mulig er å sammenligne leverandører. Det er enkelt og raskt å bytte til kasko hos et annet selskap, og dette er et godt valg så lenge det andre selskapet leverer samme betingelser. Her er det viktig å holde øynene oppe for gode muligheter.

Videre skal du huske på at bilen du kjøper i stor grad avgjør kostnaden på bilforsikring. Ønsker du en lavere pris, er det derfor en god ide å velge den mindre «spreke» bilen. Husk også på å budsjettere inn bilforsikring i ditt kjøp. For å være på den sikre siden bør du regne med ca. 15,000 kr i året her for en gjennomsnittlig bil.

Sist, men ikke minst, er det å unngå ulykker det viktigste. Bonuspoeng gir deg en betydelig rabatt på bilforsikring, slik at du ikke ønsker å tape disse. Ditt mål bør være å bygge opp disse. Kjør i fartsgrensen, og ikke ta noen unødvendige sjanser når du entrer veibanen.

Når bør man droppe kasko

Delkasko er som nevnt en bilforsikring som tar sikte på biler av lavere verdi. Når en velger kasko til en bil, så er det mest sannsynlig fordi bilen er verdt en del. Etter flere år på veien vil derimot verdien sakte dale nedover. Det som en gang var en bil som var verdt flere hundre tusen vil til syvende og sist bli en bil som kun er verdt noen titusener kroner.

Da bør det være høyaktuelt å vurdere et bytte til delkasko. Det må logisk sett også finnes et verdiområde her hvor en dropper kasko, selv om bilen altså ble kjøpt ganske dyr. Verdien her og nå er den som teller, og alle som har kasko bør kontinuerlig vurdere om denne bilforsikringen faktisk er verdt det.

Da blir oppgaven å vurdere risiko opp mot gevinst. Det er dyrere med kasko fordi denne dekker mer av skadene på bilen, men dersom bilen bare er verdt for eksempel 30,000 kr, så kan det hende at det å kjøpe en ny bil, eller eventuelt betale for reparasjonen, kan være mer verdt det enn å betale for kasko år inn og år ut på en gammel bil.

Skaff kasko i dag!

Kasko er et flott alternativ til deg som akkurat har kjøpt en ny bil av høy verdi. Dersom bilen for eksempel kostet 300,000 kr, og dere er en gjennomsnittlig norsk familie, så bør ikke delkasko være et alternativ. Om dette ikke passer inn i budsjettet, så er det bedre å velge en rimelige bil, for deretter å oppgradere til kasko.

Dette gir en høyere sikkerhet, ved at de fleste utgifter til reparasjon etter en kollisjon er dekket. Selvfølgelig vil du måtte betale en liten egenandel, men du slipper i hvert fall å dekke alle utgiftene på egenhånd.

Finn beste kaskoforsikring nå